Beste coöperant,

Op donderdag 3 juni om 17.30 u. zal onze eerste Algemene Vergadering plaatsvinden, deze wordt volledig digitaal georganiseerd. In de loop van de maand mei ontvangt iedere coöperant een officiële uitnodiging per mail met een persoonlijke inschrijvingslink.

Ondertussen profiteren ook de eerste coöperanten van onze 100% groene energie bij hen thuis.

Zoals u misschien al hebt gemerkt zijn onze vier windturbines aan het Albertdok-Oost bijna afgewerkt! Het zijn drie ENERCON E-126 windturbines, de laatst afgewerkte turbine is een E-92 model, herkenbaar aan de eivormige gondel.

 

Algemene vergadering

De eerste jaarlijkse Algemene Wind voor "A" vergadering staat gepland op donderdagnamiddag 3 juni. Omwille van de huidige coronamaatregelen zal deze digitaal doorgaan. De vergadering volgen is mogelijk op de computer, tablet of smartphone. Inschrijven is enkel mogelijk via de inschrijvingslink die u ontvangt bij de uitnodiging half mei. Na inschrijving ontvangt u een deelnemerslink. Iedere coöperant ontvangt ook de agenda en alle nodige info samen met de uitnodiging.

Kunt u niet aanwezig zijn op de algemene vergadering en wilt u toch een stem uitbrengen? Dan zal u als coöperant een volmacht kunnen geven.

  • Deze volmacht kunt u enkel geven aan een andere coöperant van Wind voor "A".
  • Dit zal mogelijk zijn door een volmachtformulier in te vullen dat u ontvangt bij de uitnodiging.

Een voorstelling van onze aandeelhouders

We stellen u graag onze zevende en laatste aandeelhouder Polders Windfonds voor. Deze NV heeft als missie om windprojecten in de haven van Antwerpen te realiseren, naast andere duurzame projecten, en is een joint venture tussen Polders Investeringsfonds NV en FINEG NV.

Aangezien beide partijen sterke lokale partners zijn met als gezamenlijke doelstelling de windenergie-ontwikkeling in de haven van Antwerpen ten volle te ondersteunen, creëerden zij in de schoot van Polders Windfonds een duurzaam samenwerkingsverband dat een belangrijke bijdrage zal leveren aan de verdere realisatie van de windprojecten in de haven. 


Op de top van de 'Kathedraal van de haven'

Een klim door techniekers via de ladder naar de top van onze ENERCON windturbines duurt gemiddeld zo’n 20 minuten, maar de lift is ook een optie! Onderhoudsexpert Bram Soete en technicus Steven Esprit van onze aandeelhouder Aspiravi namen reporter Christoph Meeussen van Gazet van Antwerpen mee naar boven voor een HOOGwaardig verslag! Het volledige artikel kan u hier lezen. GVA Artikel


Vleemo 3 bouwt verder aan het Albertdok-Oost

Drie van onze vier windturbines bij het Albertdok (nabij de Vosseschijnstraat) zijn ondertussen operationeel en de afwerking van de laatste windturbine bij Zuidnatie is gestart! Het is een E-92 model van ENERCON. Dit wil zeggen dat de turbine beschikt over een rotordiameter van 92 meter.

Naast de afwerking van de laatste turbine bij Albertdok-Oost, zijn ook de voorbereidende werken gestart van de vervanging van de Vestas V90 turbine bij de Kruisschans. De nieuwe turbine zal ook een ENERCON E-126 type zijn zoals de eerste drie windturbines bij Albertdok-Oost. Kinepolis

De betontoren van de vierde windturbine bij Albertdok wordt van binnenuit opgebouwd met een speciaal werkplatform dat aan de binnenkant van de toren vastgemaakt wordt. Bij het plaatsen van elk torensegment draait het bouwteam helemaal mee rond om vlot aan de volledige binnenkant van de toren te werken. Daarna gaat het platform met de hoogte van het segment omhoog om aan de volgende ring te werken. De toren wordt naar boven toe steeds smaller en het werkplatform past zich daaraan aan. Onderaan heeft de toren een diameter van 10.7 meter, bovenaan slechts 4.3 meter.

In totaal is de betontoren 80 meter hoog. Boven op de betonnen toren komen stalen segmenten met een hoogte van 58 meter. Het totale gewicht van de toren bedraagt 1496 ton.

De tiphoogte van deze turbine is 184 meter. De andere drie windturbines bij Albertdok-Oost zijn net geen 200 meter hoog. Torensegment

Wind voor

Eenmaal operationeel zal deze turbine van 2,35 MW meer dan 1.200 Antwerpse gezinnen van groene stroom voorzien! Wind voor

INVESTEER MEE IN EEN STUKJE ANTWERPSE TOEKOMST

Schrijf nu in en word aandeelhouder.